Background-image
 

Historie

Det hele startede i februar 2007. På en ferierejse til det farverige Sydindien mødte Vibeke Bang i Mahabalipuram den lokale Mike, som er rejseleder for turister i den solrige kystby. Mike er byens hellige mand; en såkaldt ”Swarmi”, som healer og rådgiver de lokale og hjælper, hvor det er muligt. Mødet med Swarmi lagde grundstenen til det efterhånden ganske omfattende velgørenhedsarbejde.

Vibeke fortæller: ” Swarmi introducerede mig til en grundskole med det meget indiske navn Vada Kadambady. Vi havde bananer med til børnene, hvilket var meget kærkomment, da de kom fra meget fattige kår og evigt sultne. På trods af deres slidte tøj og fattige baggrund, var der lutter smil omkring mig, og øjeblikkeligt nærmest forelskede jeg mig i børnene med deres charme og varme. Det viste sig, at skolen trængte til en ny skolebygning, vandtilslutning og toiletter. Jeg tog en hurtig beslutning om at skaffe midler til at få opfyldt det behov, der var for at give børnene et bedre håb for fremtiden - og indledningsvis at hjælpe skolen til de ønskede og nødvendige forbedringer.”

Vibeke formåede at skaffe de nødvendige midler i løbet af et halvt år, og siden er det gået stærkt. På nuværende tidspunkt modtager 9 skoler i landdistrikterne omkring Mahabalipuram hjælp til skolebygninger, lærere, skoleuniformer, helse, hygiejne og meget mere. Tilsammen huser disse 9 skoler næsten 1200 børn.

Mens hjælpen i begyndelsen kunne synes som en dråbe på en varm sten, har tiden vist, at hjælpen fra Danmark efterhånden også smitter af på inderne. Viljen til at hjælpe med griber om sig, når bare der kommer vedvarende og initiativrig hjælp udefra. Der modtages således hjælp både fra det større privathospital Chettinad og fra det lokale Radisson Blu Hotel. Mere om det kan læses i afsnittet Indisk Support.

indien1.jpgBillede nr. 1
kort
Foreningen Skoler i Indien · Stiftsvej 9 · 7100 Vejle · Tlf. 4077 6898 · info@skoleriindien.dk